دکتر پژمان بختیاری نیا بیان کرد: واکسیناسیون در پیشگیری از ابتلا به انواع شدید کرونا و بستری شدن در بیمارستان موثر است بنابراین مطابق آخرین مصوبه کمیته ملی واکسیناسیون کرونا، به همه افراد بالای ۱۸ سال که دارای بیماری زمینهای هستند و ۶ ماه از تاریخ آخرین نوبت تلقیح واکسن آنها گذشته است توصیه می شود جهت دریافت واکسن کووید-۱۹ اقدام نمایند.
وی افزود: افرادی که در دریافت نوبت دوم یا نوبت یادآور واکسن خود دچار تاخیر شدهاند میتوانند جهت دریافت واکسن به نزدیکترین خانه بهداشت یا پایگاه سلامت محل سکونت خود مراجعه نمایند.
بختیاری نیا ادامه داد: زیر سویه غالب در جهان، BQ.۱ میباشد که حدود ۴۳٪ از موارد را به خود اختصاص داده و از بیش از ۶۵ کشور گزارش شده است، زیر سویه XBB حدود ۶٪ از موارد بیماری را شامل میشود و از ۳۵ کشور گزارش شده است؛ در کشور ما، بیش از ۸۵٪ موارد را زیر سویه BA.۵ تشکیل میدهد.
سرپرست مرکز بهداشت خوزستان گفت: علائم زیر سویههای فعلی همانند سایر زیر سویههای اُمیکرون است؛ اما براساس گزارش سازمان بهداشت جهانی احتمالا با سرعت بیشتری گسترش مییابند. تاکنون شواهد قطعی مبنی بر شدیدتر بودن بیماری نسبت به زیر سویههای قبلی امیکرون وجود ندارد، هرچند مطالعات در این زمینه ادامه دارد.
وی با تاکید بر این که روش شناسایی زیرسویههای BQ.۱ و XBB واریانت امیکرون همانند سایر واریانتهای کروناویروس بوده و امکانات تشخیصی آن در کشور وجود دارد، عنوان کرد: با توجه به شناسایی اخیر مواردی از زیرسویههای مذکور در کشور، رعایت پروتکلهای بهداشتی و به ویژه استفاده از ماسک باید مورد توجه قرار گیرد.
به گفته سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هفته گذشته سه مورد ابتلا از زیر سویههای جدید اُمیکرون با نامهای BQ.۱ و XBB در کشور مشاهده شده که از این تعداد ۲ نمونه مربوط به زیرسویهBQ .۱ و یک مورد مربوط به زیرسویه XBB است.
منبع: ایرنا