دیرکل حفاظت محیط زیست استان خوزستان روز سه شنبه در آیین رهاسازی این گوزنها در محدوده پارک ملی دز گفت: زیستگاه و خاستگاه اصلی گوزن زرد ایرانی جنگلهای دز و کرخه است که متاسفانه در سالهای گذشته به علت مداخلات جوامع محلی و مردم در مناطق حفاظت شده شاهد آسیبهای جدی و کاهش قابل توجه این گونه بسیار باارزش جهانی بودهایم به طوری که به تدریج تعداد این گونه در مناطق حفاظت شده دز و کرخه کاهش یافته است.
وی با اظهار امیدواری برای افزایش تعداد گوزنهای زرد ایرانی در پارکهای ملی با همکاری جوامع محلی و محیط بانان ادامه داد: برنامههای آموزشی مختلفی طی ماههای گذشته برای جوامع محلی حاشیه این مناطق تدارک دیده شد و همکاران و گروههایی که وظیفه آموزش و فرهنگ سازی در حوزه گوزن زرد را دارند با جوامع محلی ارتباط خوبی برقرار کردند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستاتن بیان کرد: امید است بتوانیم تعداد بیشتری از این گونه در مناطق حفاظت شده خوزستان داشته باشیم.
رییس اداره پارک ملی دز نیز با بیان اینکه مجوز رهاسازی ۱۰ راس گوزن زرد ایرانی را طی ۲ مرحله با همت حفاظت محیط زیست خوزستان دریافت کردیم، گفت: این گوزنها شامل ۶ گوزن نر و چهار گوزن ماده هستند که در ۲ مرحله از سایت تکثیر و بازپروری استان ایلام به جنگلهای دز منتقل میشوند.
تا نیم قرن پیش تصور میشد نسل گوزن زرد در دنیا برای همیشه منقرض شده است اما حدود ۵۰ سال پیش چهار راس گوزن زرد در دز و کرخه مشاهده شد و برای تکثیر بهتر در مناطق مختلف ایران پراکنده شدند.
گوزن زرد ایرانی طبق فهرست ارایه شده از طرف اتحادیه بینالمللی حفاظت از طبیعت (که به فهرست سرخ معروف است)، در رده EN قرار دارد و در معرض خطر محسوب میشود.
جنگلهای کرخه و دز زیستگاه اصلی گوزن زرد به شمار میآیند. پارک ملی کرخه در حوزه شهرستان شوش و پارک ملی دز در حوزه جغرافیایی دزفول و شوشتر قرار دارد.
منبع: ایرنا