کد شما در این بخش
4
رئیس مرکز بهداشت غرب اهواز خبر داد

اجرای برنامه خطرسنجی سکته‌ها در پایگاه‌های بهداشتی اهواز

  • کد خبر : 4739
  • ۱۵ آبان ۱۴۰۱ - ۲:۰۱
اجرای برنامه خطرسنجی سکته‌ها در پایگاه‌های بهداشتی اهواز
رئیس مرکز بهداشت غرب اهواز از اجرای برنامه خطرسنجی در کلیه پایگاه‌های بهداشتی و خانه‌های بهداشت حوزه غرب اهواز خبر داد.

دکتر شایسته شمی‌پور با اشاره به اینکه امروزه بیشترین علت بیماری و مرگ‌ و میر در کشورمان مربوط به بیماری‌های غیرواگیر از جمله بیماری‌های قلبی عروقی است، گفت: رفتار انسان‌ها در سالیان گذشته زمینه را برای ایجاد این بیماری‌ها فراهم کرده است؛ مردم کم‌تحرک شده‌اند، مصرف غذاهای پرچرب، پرنمک و شیرین بیشتر شده است، تعداد زیادی سیگار و قلیان می‌کشند و …، پس مشکل جهانی است، به همین دلیل مقابله با این بیماری‌ها در اولویت بوده و باید هر چه زودتر اقدامات مناسب صورت گیرد.

وی افزود: در کشور ما وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، برنامه‌ریزی برای پیشگیری و کنترل این بیماری‌ها را در دستور کار قرار داد و با در نظر گرفتن پیشنهادات سازمان بهداشت جهانی، برنامه‌های خوبی را در جهت کنترل این دسته از بیماری‌ها طراحی کرده است.

شمی‌پور تصریح کرد: پس از انجام خطرسنجی معلوم می‌شود که فرد در ۱۰ سال آینده چقدر ممکن است دچار سکته قلبی یا مغزی شود؛ بنابراین توصیه می‌شود تمام افراد بالای ۳۰ سال برای انجام خطرسنجی، هر چه سریع‌تر به پایگاه سلامت محله خود مراجعه کنند تا وضعیت سلامت آن‌ها توسط مراقب سلامت بررسی شود.

وی افزود: در این برنامه کلیه افراد بالای ۳۰ سال مراجعه کننده به مراکز خدمات جامع سلامت مورد ارزیابی قرار می‌گیرند؛ ابتدا مشخصات فردی، سابقه ابتلا به چهار بیماری ذکر شده در فرد و بستگان درجه یک بررسی می‌شود، سپس فشارخون، دورکمر، قند خون و کلسترول اندازه‌گیری می‌شود، بر اساس نتایج تن‌سنجی و آزمایش‌ها، میزان خطر بروز سکته‌های قلبی و مغزی کشنده یا غیرکشنده، با استفاده از چارت ارزیابی میزان خطر قلبی عروقی محاسبه می‌شود.

رئیس مرکز بهداشت غرب اهواز در پایان افزود: بعد از ارزیابی، افراد در چهارگروه کم‌خطر، دارای خطر متوسط، دارای خطر زیاد و دارای خطر خیلی زیاد از نظر میزان خطر ۱۰ ساله ابتلا به سکته‌های قلبی و مغزی طبقه‌بندی می‌شوند که بر اساس آن خدمات، آموزش‌ها و مشاوره‌های لازم به آنها ارائه می‌شود؛ پیگیری و مراقبت افرادی که خطر سنجی شده‌اند بر اساس ریسک خطر تعیین شده به صورت دوره‌ای توسط مراقبین سلامت، کارشناسان تغذیه و پزشکان مراکز خدمات جامع سلامت انجام می‌شود.

 

منبع: ایسنا

لینک کوتاه : https://sobheahvaz.ir/?p=4739
کد شما در این بخش

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها