در دوران اخیر، موضوع اقتصاد و به ویژه اهمیت دادن به تقویت بخش تولید، همواره در کانون توجهات مقام معظم رهبری قرار داشته، به طوری که این موضوع در شعارهای سال نو نیز منعکس شده است. صنعت فولاد به عنوان یکی از بخشهای کلیدی در عرصه تولید، نقش بسزایی در پیشبرد شاخصهای اقتصادی از قبیل رشد اقتصادی و اشتغال ایفا کرده و به جذب سرمایه در بخشهای مختلف کمک کرده است.
علیرغم موانع تحریمی، شرکتهای فولادی از جمله فولاد خوزستان، به موفقیتهای چشمگیری دست یافتهاند و اخبار خوشایندی از پیشرفت این بخش حیاتی به گوش میرسد. با این حال، مشکلات مربوط به تامین انرژی (محدودیتهای برق در تابستان و گاز در زمستان)، کار و تلاش جوانان متعهد و متخصص را به چالش کشیده و به نوعی مانعی برای ادامه روند تولید و توسعه ایجاد نموده است.
کارگران و مهندسان صنایع فولادی به خوبی نشان دادهاند که بدون محدودیتهای انرژی، قادر به شکستن مرزهای تولید و توسعه هستند. این محدودیتها در تضاد با رهنمودهای رهبری در زمینه تقویت اقتصاد و تولید قرار دارد و میتواند تاثیرات منفی بر رشد تولید و در نهایت بر تولید ناخالص داخلی و رشد اقتصادی کشور داشته باشد و انگیزهها را در میان فعالان صنعتی کاهش دهد.
به نظر میرسد که مسئولان باید به جای استفاده از راهحلهای ساده و کوتاهمدت مانند محدود کردن مصرف گاز توسط صنایع، به دنبال استراتژیهای پایدارتر و اساسیتری باشند که شامل فرهنگسازی و افزایش مشارکت عمومی میشود، مخصوصاً که افزایش مصرف گاز در فصل زمستان عمدتاً به دلیل مصارف خانگی و تجاری است و در مقایسه، صنایع بزرگ مانند فولاد تنها بخش کوچکی از کل مصرف گاز را به خود اختصاص میدهند.