یکی از مصائب بدخیم مدیریت شهری کلانشهر اهواز، در چند دهه گذشته، بی ثباتی مدیریتی بوده است که متاسفانه پس از تشکیل نهاد شورا، این مساله تشدید هم شده است. اگرچه تشکیل نهاد شورا از جمله شاخص های مردمی سازی مدیریت کشور بر اساس قانون اساسی بوده است و در برخی از شهرها شاهد ثبات مدیریت و حرکت در مسیر توسعه شهری بوده ایم اما در شهر اهواز شاهد بی ثباتی های مکرر در عرصه مدیریت شهری بوده ایم.
طی حدود بیست سال گذشته بیش از 14 شهردار و سرپرست شهرداری عهده دار مسئولیت شهرداری اهواز بوده اند که میانگین عمر مدیریتی آنان کمتر از یکسال و نیم است. این در حالیست که در شهرهایی چون اصفهان و تهران، تبریز و… که به عنوان شهرهای توسعه یافته می شناسیم شهردارانی با عمر مدیریتی 12 سال و پیشتر در مسند مسئولیت بوده اند و اتفاقا پیش افتادن این شهرها از دیگر شهرهای ایران بواسطه همین ثبات مدیریتی اتفاق افتاده است.
از ابتدای شکل گیری شورای ششم، اعضای این شورا بر ثبات مدیریتی تاکید داشتند و با افتخار یکی از وجوه ممیزه این شورا با شوراهای پیشین را توجه به همین اصل در مدیریت شهر عنوان می نمودند. حالا و دقیقا در شرایطی که شهرداری به انسجام مدیریتی دست یافته و بودجه سال دوم این دوره مدیریتی تصویب و اجرای آن آغاز شده است و با گره گشایی از برخی مشکلات مزمن در شهر، فعالیت شهرداری بر روی ریل کاری مناسبی افتاده است برخی از اعضا زمزمه های استیضاح شهردار را مطرح نموده اند و این یعنی دامن زدن مجدد به ثباتی مدیریتی در شهر که هم باعث تزلزل در اداره شهر و هم ایجاد زمینه های تولید رانت و فساد در دوره گذار و تثبیت مدیریت جدید در شهرداری خواهد شد. شکی نیست که هر تغییری در مدیریت ارشد شهرداری، باعث وقفه و تاخیر در فعالیت شهرداری می شود و تا شهردار جدید تعیین و آغاز بکار کند و سپس نسبت به وضعیت موجود شناخت پیدا کند و احتمالا تیم مدیریتی شهرداری را تغییر دهد عملا زمان زیادی تا پایان فعالیت این دوره شورا باقی نخواهد ماند و فرصت ها یکی پس از دیگری از بین خواهند رفت.
اعضای شورا بهتر است در صورتی که واقعا ایراداتی در کار می بینند با تعامل و هم افزایی سعی در رفع مشکلات داشته باشند و با ایجاد بی ثباتی مدیریتی، بر مشکلات و چالش های شهر نیفزایند. نادیده انگاشتن پیامدهای منفی بی ثباتی مدیریتی بجای تعامل سازنده و تلاش برای رفع مشکلات در این شرایط تنها می تواند شائبه سهم خواهی را در اذهان ایجاد کند که شایسته نهاد شورا نیست.
امیدواریم اعضای شورا نگرانی های افکار عمومی را مورد توجه قرار دهند و اجازه ندهند امنیت روانی مردم که مورد تاکید مقام معظم رهبری است خدشه دار شود.