کد شما در این بخش
3
فصل تنگی نفس پاییزی خوزستان نزدیک است؛

اعلام مجدد نگرانی علوم پزشکی اهواز از هرس نشدن کنوکارپوس‌ها

  • کد خبر : 988
  • ۰۱ آبان ۱۴۰۰ - ۴:۰۳
اعلام مجدد نگرانی علوم پزشکی اهواز از هرس نشدن کنوکارپوس‌ها
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به بروز حملات تنفسی خوزستانی‌ها پس از نخستین بارندگی پاییز، گفت: با وجود اعلام هرس ۷۳ درصدی درختان کنوکارپوس توسط شهرداری اهواز اما بررسی‌های میدانی ما چیزی دیگری را نشان می‌دهد.

دکتر فرهاد ابول‌نژادیان در جمع خبرنگاران اظهار کرد: کشت گیاه کنوکارپوس از سال ۹۰ در خوزستان آغاز شده است؛ گرده‌افشانی گیاه کنوکارپوس در اردیبهشت‌ماه و آبان‌ماه رخ می‌دهد اما گرده‌افشانی فصل پاییز، آلرژی‌زایی بیشتری دارد.

وی افزود: گرده این گیاه همراه ذرات ریز آلاینده‌های نفتی در زمان نخستین بارندگی پاییز موجب بروز حملات تنفسی می‌شود که در این خصوص از طریق شورای سلامت استان خوزستان کاهش فعالیت فلرهای نفتی در اطراف اهواز را پیگیری کرده‌ایم باید با وارد کردن فشار بر مجموعه نفت، گازسوزی فلرها کمتر شود که این کار در حال انجام است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با ابراز نگرانی بابت بروز حملات تنفسی در پی نخستین بارندگی پاییز، گفت: بر اساس مصوبه شورای سلامت خوزستان مقرر بود که شهرداری‌ها هرس درختان کنوکارپوسی که به گل‌دهی رسیده‌اند را تا قبل از آبان‌ماه انجام دهند.

ابول‌نژادیان بیان کرد: ارزیابی‌های میدانی دانشگاه علوم پزشکی اهواز نشان می‌دهد هرس درختان کنوکارپوس کمتر از ۳۰ درصد است. برخی دوستان در شهرداری اهواز اعتقادی به هرس درختان کنوکارپوس ندارند اما شورای سلامت بر اساس مستندات علمی، این مصوبه را داشته و شهرداری‌ها ملزم به اجرای مصوبه هستند.

وی ادامه داد: افراد صلاحیت‌دار باید در این زمینه اعلام نظر کنند؛ اینکه هر معاون اداره‌کلی مستندات را زیر سوال ببرد، جای نگرانی دارد. کسی که باور قلبی ندارد که کنوکارپوس یکی از دلایل بروز حملات تنفسی پس از نخستین بارندگی پاییزه است احتمالا در اجرای این مصوبه تعلل خواهد کرد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز تصریح کرد: ما نگفته‌ایم که تنها دلیل این عارضه گرده‌افشانی کنوکارپوس است و این مساله را به عنوان یکی از دلایل اصلی می‌دانیم و نقش آلاینده‌های هوا در عارضه تنگی نفی پاییزی را نیز قبول داریم، بنابراین ترکیب گرده‌افشانی کنوکارپوس و آلایندگی هوا موجب بروز این اتفاق می‌شود.

وی بیان کرد: ذرات کمتر از ۱۰ میکرون به صورت یک حامل عمل می‌کنند و گرده گیاه کنوکارپوس را منتقل می‌کنند که این مساله موجب بروز حملات تنفسی در افراد دارای علائم تنفسی، آلرژی و آسم می‌شود. این افراد اگر در بازه زمانی نخستین بارندگی، درمان‌های خود را دریافت نکرده باشند و در فضای آزاد باشند یا در زمان بارندگی در و پنجره‌ها باز باشند، دچار حملات تنفسی می‌شوند.

ابول‌نژادیان گفت: هرس درختان کنوکارپوس باید توسط شهرداری‌ها، سازمان آب و برق خوزستان، دانشگاه شهید چمران اهواز، شرکت ملی نفت و فولاد خوزستان که محوطه‌های بزرگی دارند و درختان کنوکارپوس زیادی در این نقاط کشت شده‌اند، انجام شود. این سازمان‌ها باید سلامتی مردم را اولویت قرار دهند و مسئولیت اجتماعی خود را حتی اگر اعتقادی به آن ندارند، انجام دهند.

وی ادامه داد: بروز حملات تنفسی در شهرهای جنوبی خوزستان از جمله آبادان، خرمشهر، ماهشهر و امیدیه رخ می‌دهد که نگرانی خود را اعلام کرده‌ایم و باید هرس درختان کنوکارپوس را انجام دهند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: سال گذشته به دلیل شرایط کرونایی و ماندن بسیاری از مردم در منازل خود و استفاده  از ماسک و هرس درختان کنوکارپوس، بروز حملات تنفسی کمتر شد اما در حال حاضر با وجود اعلام هرس ۷۳ درصدی درختان کنوکارپوس توسط شهرداری اهواز، بازدیدهای میدانی ما  چیز دیگری را نشان می‌دهد.

وی بیان کرد: بیمارستان‌ها آمادگی لازم را برای پذیرش بیماران دچار حمله تنفسی دارند و دپوی دارویی و تامین تجهیزات انجام شده است اما با توجه به بحران کرونا و تشابه علائم ابتلا به کرونا و حملات تنفسی، پزشک به کرونا نیز شک می‌کند و در نتیجه تصمیم‌گیری سخت و ترخیص بیماران از اورژانس‌ها با تاخیر انجام خواهد شد. این مساله موجب حضور و تراکم مردم در بیمارستان‌ها و اورژانس‌ها می‌شود.

 

منبع: ایسنا

لینک کوتاه : https://sobheahvaz.ir/?p=988
کد شما در این بخش

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها